dancing-shiva-yoga-2

Sta, in Asana!

Hatha yogalessen bij Quinta da Yoga zijn ontworpen voor mensen die interesse hebben in de traditionele benadering van yoga asana’s. Je gaat door een langzame maar progressieve serie van traditionele houdingen die flexibiliteit en kracht opbouwen terwijl chronische spier spanningen worden los gelaten. Je leert het proces van veilige lichamelijke techniek, ademhaling en het gebruik van props zoals yogablokken en riemen ter ondersteuning van de asana’s. 

Hatha verwijst naar de fysieke yogahoudingen, wat betekent dat al jouw Asthanga, Vinyasa, Iyengar, Bikram, en Power yogalessen Hatha yoga zijn.  

De ha in Sanskriet betekent ‘zon’ en de tha betekent ‘maan’. De zon en de maan staan voor alle dualiteiten in de wereld: mannelijk en vrouwelijk, yin en yang, boven en beneden, links en rechts en zo meer. Letterlijk staat Hatha yoga voor het samen brengen van de zon en de maan. Door yoga wordt er een brug gebouwd tussen onze individuele ervaring en onze goddelijke bron. Wanneer wij deze tweeledige staat overwinnen, lossen wij de illusie van gescheidenheid, die ons ongelukkig maakt, op . Klinkt dat niet mooi?!

Hatha yogalessen scheppen lichamelijke en geestelijke balans en reiniging. Hatha yogalessen bij Quinta da Yoga zijn geschikt en effectief voor elk niveau.