Verwacht

Het Onverwachte

Moeite om te beginnen met yoga? Of vraag jij je nog af waarom je er überhaupt mee zou beginnen? Laat mij je dan iets vertellen over wat yoga betekent en hoe het JOUW LEVEN positief kan beïnvloeden. Ik hoop dat het zal helpen jou te motiveren om de eerste stap te zetten.

Yoga is een 5000 jaar oude wetenschap die de oneindige potentie ontvouwt van het menselijk lichaam, de geest en de ziel. Aha…

Het is minder ingewikkeld dan het klinkt. Simple gezegd is het een wetenschap die jou kan helpen jouw BESTE ZELF te realiseren. Yoga is geen religie of dogma. Je zal niet gestraft worden als je het niet goed doet. het is ook niet alleen maar een fysieke beoefening en je hoeft gelukkig niet fleibel te zijn om met yoga te beginnen. Yoga is vooral een spirituele beoefening en een manier van leven. Het heeft vele FYSIEKE, MENTALE, EMOTIONELE en SPIRITUELE voordelen.   

Realiseer,

Jij Bent Het Wonder

Het Sanskriet woord “yoga” komt van de wortel yuj, dat betekent “vereniging” of “samen brengen”. De yoga beoefenaar streeft ernaar zijn of haar individuele ziel te verenigen met het kosmisch bewustzijn. In werkelijkheid is er nooit sprake van een scheiding. De meeste van ons zijn de verbinding met onze goddelijke oorsprong even vergeten waardoor we ons vaak verloren en afgesneden voelen. Dus zoeken we links en recht buiten onszelf naar dat gevoel van eenheid en geluk. Om oneindig geluk of verlichting te vinden is het echter nodig eerst de de reis naar binnen maken.
Hoe kijken we binnen in onze eigen kosmos? Om tot het meest subtiele gedeelte van onze goddelijke essentie te komen moeten we eerst onze lichaam een geest begrijpen. Vanuit deze kennis van het minder subtiele, het gematerialiseerde lichaam, zouden we een begrip kunnen vormen van het meer subtiele, de geest. Vanuit de kennis van de altijd veranderende en vluchtige geest, zouden we een begrip kunnen vormen van het meest subtiele, de ziel. Dit is hoe we stap voor stap het verband gaan begrijpen tussen lichaam, geest en ziel.

 

Yoga Stimuleert

Jouw Natuurlijke Schoonheid

Beter dan Botox… 

Of en hoe we de spirituele yoga reis ondernemen hangt van ons zelf af. Sommige mensen houden zich liever bezig met devotie en chanten, anderen ervaren liever uitdagende asana’s. Er zijn vele wegen naar HUIS en ieder kiest zijn eigen pad. Het gaat er om ergens te beginnen en te ontdekken wat voor jou het beste werkt om jouw oneindige potentieel te ervaren. 

Hoe men yoga beoefent is veel belangrijker dan wat je beoefent.  Als je jezelf in een pose gaat forceren zonder erover na te denken of wat je doet jou helpt of juist schaadt, dan geef je jouw ego de overhand. Het ego komt graag goed voor de dag bij anderen en is competitief. Maar yoga is geen competitieve sport. Beoefend vanuit de juiste intentie, brengt yoga je op een inwaartse reis en daagt het jou uit de ingrediënten voor een gelukkig leven te verzamelen:  bewustzijn, onthechting, gelijkmoedigheid en tevredenheid. 

Het ultieme resultaat van een yoga pose is niet eens heel interessant voor een yogi. Het gaat er niet om het lichaam te gebruiken om in een pose te komen. Liever, gebruik de pose te leren om jouw lichaam te begrijpen en te respecteren!