WAAROM EEN YOGA VAKANTIE?

Een yoga retraite biedt meer rust en stilte dan een gewone vakantie. Diepgaande yoga beoefening biedt je de kans weer in contact te komen met jouw lichaam, dat prachtige instrument dat je hebt ontvangen maar dat je maar al te vaak ontvlucht door middel van andere instrumenten. Het biedt je ook de kans jouw mentale lichaam te begrijpen en te besturen in de richting van geluk. Dus kom van dat kunstmatige apparaat af en terug in je eigen leven. Book een yoga vakantie om jouw systeem weer op te laden!

Een yoga vakantie is een investering in jezelf. Een traktatie voor jouw hele wezen, lichaam, geest en ziel.


WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

ASANA: Onze yoga vakanties bieden een mix van verschillende yoga stijlen. In de ochtend beoefenen we meer Yang vormen van yoga asansa zoals de dynamische zonnengroeten om het lichaam wakker te maken en te versterken. In de avond focussen we meer op verzachten en loslaten door middel van Yin of Restorative yoga. In de zomer besteden we meer aandacht aan Yin en in de winter meer aan Yang. De nadruk hangt dus af van het seizoen en de tijd van de dag. Natuurlijk passen we de asana beoefening ook aan jouw persoonlijke behoeften aan. 

PRANAYAMA: Fysieke en mentale problemen staan vaak in verband met onvoldoende gebruik van de ademhaling. Iets zo natuurlijk en essentieels maar zo makkelijk te verwaarlozen: de voeding van onze levens energie! Wanneer de kwaliteit van onze ademhaling vermindert, vermindert ook onze levens energie of prana zoals dat in het Sanskriet heet. In elke retraite onderzoeken en leren we de effecten van ademhalingsoefeningen om de levensenergie te stimuleren. Je zal leren hoe je jouw ademhaling liefdevol kan sturen om ruimte, energie, bewustwording en rust te creëren in jouw lichaam en geest. 

MANTRA: Je hoeft gelukkig geen zanger of zangeres te zijn om mantra’s te kunnen chanten. Japa, of het herhaaldelijke chanten van een mantra, is een krachtig gereedschap om jou voor te bereiden op meditatie. Je kan deze mantra’s waar dan ook en wanneer dan ook gebruiken om jouw hoofd te kalmeren en jouw ademhaling te verdiepen. We beginnen de lessen met de traditionele mantra ‘Om’. Maar we zullen ook andere mantra’s chanten zoals de Gayatri Mantra en Om Mani Padme Hum.

MEDITATIE: Gedurende de retraite zal je de magie van meditatie ontdekken. Er zijn verschillende manieren om te mediteren, in stilte of met klank, en we zullen een aantal technieken proberen. Meditatie is de werkelijke ervaring van eenheid, van yoga. De ervaring van de verwevenheid van al het gemanifesteerde en al het niet gemanifesteerde. De positieve effecten van meditatie kunnen beter zelf worden ervaren. Geen uitleg kan het echt rechtvaardigen. 


HOE ZIET EEN YOGA VAKANTIEDAG ERUIT?

Dit is een voorbeeld van je yogadagen tijdens de retraite. Tijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en het weer. Eén maaltijd per dag is niet inbegrepen, meestal lunch, omdat dit u de mogelijkheid geeft om uit te gaan, de middag door te brengen op het strand en de prachtige omgeving te verkennen.

Ochtend

7:00 – 8:00 Meditatie (optioneel)

8:00 – 10:00 Vinyasa Krama

10:00 Ontbijt

Middag

10:00 – 17:00 Vrije Tijd

Avond

17:00 – 18:00 Yoga Filosofie

19:00 – 20:00 Yoga & Meditatie

20:00 Avondeten

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR PORTUGAL RETREATS

FARO AIRPORT – is klein en gemakkelijk wat u veel energie zal besparen. Dus raden we je aan om zo mogelijk naar Faro te vliegen als je naar een retraite in de Algarve komt.
LISSABON LUCHTHAVEN – is veel groter maar je zou van de gelegenheid gebruik kunnen maken om een paar dagen toe te voegen om deze geweldige stad te bezoeken. Er rijdt een comfortabele bus rechtstreeks van Lissabon naar Lagoa voor € 20, – (enkele reis). We kunnen je ophalen bij het Lagoa-busstation.

* vluchten zijn nooit inclusief in het aangeboden pakket.
* vluchten kunnen niet worden gerestitueerd

STEL JOUW VRAAG